zondag 20 november 2011

Spaakbreuk #3 linksvoor

Spaakbreuk #3 linksvoor
Tijdens de laatste rit naar huis hoorde ik een duidelijke tik bij het afremmen voor een haakse bocht. Al vrij snel zag ik een lichte slag in het linker voorwiel ... Grrr, weer een spaak gebroken :-(.

Vandaag bleek dat ook deze spaak aan de remschijf kant zit. Net als de eerste gebroken spaak is ook deze spaak in de bovenkant van de spaaknippel gesneuveld. Het is me al eerder opgevallen dat veel spaken op dat punt enigszins geknikt zijn. Kennelijk kunnen de spaaknippels van die spaken niet schuin genoeg door de spaakgaten. Zo langzamerhand begin ik te vermoeden dat dit de oorzaak is van de recente spaakbreuken.

Maar goed, voorwiel uitgenomen, band er af, remschijf er af, velglint een stukje los gemaakt, spaak vervangen en op spanning gebracht, velglint weer vast, remschijf er op, band er op, voorwiel ingespannen en schijfrem afgesteld. Dat ging al een stuk sneller. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen ;-)

Km stand: 9933

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deze blog wordt goed weergegeven met Google Chrome, Mozilla Firefox en MS Edge, minder goed met MS IE, slecht met Opera. Met name de integratie met Google Documents gooit bij die laatste roet in het eten.