Over de auteur

Google profileMijn naam is Hans Rots, bouwjaar 1963.

Ik moet een jaar of 4 geweest zijn toen ik heb leren fietsen. Tot de middelbare school bleef het fietsen beperkt tot een beetje fietsen in de buurt. Tijdens mijn middelbare school periode ging ik altijd met de fiets naar school, 6 jaar lang. Op schooldagen betekende dat 2 * 7,5 km fietsen. Dat fietsen ging me goed af. Maar toen ik na de middelbare school al vrij snel een eigen autootje had, kwam de fiets nauwelijks de schuur meer uit. Om de conditie op peil te houden liep ik 3 keer per week 5 km hard, totdat ik door allerlei kleine blessures, zoals pijnlijke knieën, enkels en rug de hardloopschoenen in de wilgen heb gehangen.

Na een jaar van sportieve inactiviteit kreeg ik van vrienden die naar Australië emigreerden een al wat oudere Gazelle semi-racefiets, en zo kwam het fietsen weer op mijn pad. De eerste tijd ging ik regelmatig 's avonds met deze fiets op pad. Na twee maanden ben ik in een opwelling een keer naar m'n werk heen en weer gefietst. Dat smaakte naar meer, zeker omdat ik daarmee een groot deel van de tijd die ik anders in de file doorbracht kon besteden aan de nieuwe hobby!

Zodoende fiets ik sinds september 1998 zo'n drie keer per week van huis naar werk en weer terug, een afstand van ca. 32 km enkele reis. Na de Gazelle semi-racefiets kwam een Gazelle Torrente cross-hybride, die op zijn beurt werd afgelost door een Batavus AX 400 cross-hybride.

Eind 2007 heb ik voor vakanties, gladheid en als reserve zelf een MTB samengesteld en in elkaar gezet. Voor die MTB heb ik voor het eerst zelf wielen gebouwd, met behulp van informatie van internet.

Omdat ik de laatste jaren een aantal flinke smakken op het asfalt had gemaakt, met slepende blessures tot gevolg, en ik een beetje moe werd van altijd maar die wind, dacht ik beter uit te zijn met een ligfiets. In april 2009 ben ik daarom overgestapt op een Nazca Fuego Allround. Het ligfietsen beviel goed, ware het niet dat ik door een aantal uitglijders in een vrij korte periode steeds minder ontspannen ging fietsen. Ik kreeg het gevoel dat twee wielen voor mij niet genoeg waren, reden waarom ik de tweewielige ligfiets heb ingeruild voor één met drie wielen, een ICE Vortex 1 - 700. In de laatste week van oktober 2010 heb ik deze trike in gebruik genomen.

Mijn streven is om al het onderhoud aan mijn fietsen zelf uit te voeren. Met behulp van de informatie op het internet lukt dat in de praktijk heel aardig.

Sinds 1 september 1998 heb ik in totaal
kilometer gefietst, een gemiddelde van
km per jaar. De 100.000 km grens ben ik eind mei 2011 gepasseerd.
Deze blog wordt goed weergegeven met Google Chrome, Mozilla Firefox en MS Edge, minder goed met MS IE, slecht met Opera. Met name de integratie met Google Documents gooit bij die laatste roet in het eten.