zaterdag 2 oktober 2010

Aanloop en aankoop

Sinds september 1998 fiets ik zo'n drie keer per week van huis naar werk en weer terug, een afstand van ca. 32 km enkele reis, achtereenvolgens met een oude Gazelle semi-racefiets, een Gazelle Torrente en een Batavus AX 400 (beide cross-hybrides). In april 2009 ben ik overgestapt op een ligfiets, een Nazca Fuego Allround. Het ligfietsen beviel goed, ware het niet dat ik door een aantal uitglijders in een vrij korte periode steeds minder ontspannen ging fietsen. Ik kreeg het gevoel dat twee wielen voor mij niet genoeg waren, reden waarom ik de tweewielige ligfiets heb ingeruild voor één met drie wielen, een ICE Vortex 1 - 700. Argumenten die bepalend waren voor de keuze waren:
 • stabiliteit;
 • snelheid;
 • geschiktheid voor m'n woon-werk parcours;
 • kleine zithoek voor minder luchtweerstand;
 • geen vering, minder comfort, maar ook minder onderhoud;
 • positieve reviews over eerdere modellen van ICE en over de ICE Vortex 700 zelf.
Ik heb vooraf geen proefrit met een ICE Vortex gemaakt, maar ik ben blind gevaren op een aantal positieve reviews. Reden was dat ICE net de complete modellenlijn radicaal had vervangen en er bij mijn weten in de wijde omtrek geen ICE Vortex te vinden was. In eerste instantie was ik van plan de trike rechtstreeks bij ICE te bestellen, maar uiteindelijk bleek Ligfietsshop Tempelman de fiets het voordeligst te kunnen leveren. Tien september 2010 heb ik de trike daar besteld, inclusief spatborden voor en achter, een bagagedrager en een quick release kit (zie aankoopspecificaties). Bijna drie weken later, kreeg ik een email dat de trike klaar stond. Twee oktober heb ik de trike samen met zoon Tim in Dronten opgehaald. De trike bleek precies achter in onze bus, een lange uitvoering van de Renault Trafic met dubbele cabine, te passen. Thuis gekomen gelijk een fotootje gemaakt.

ICE Vortex 1 - 700, vers uit Dronten

Eerste zorg was om de trike een goed onderdak te bieden. Daarover meer in m'n volgende bericht.

P.S. Dit bericht is achteraf gepubliceerd op 27-07-2011.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Hans,
  Leuk opgezet hoor.
  Erg informatief.
  Misschien komen we volgende keer ook met de trike.
  groetjes P&M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo P&M,
  Bedankt voor de complimenten!
  Lijkt me gezellig, kunnen we daarna mooi een stukje door de Hoeksche Waard fietsen met de trike.
  Groetjes Hans.

  BeantwoordenVerwijderen

Deze blog wordt goed weergegeven met Google Chrome, Mozilla Firefox en MS Edge, minder goed met MS IE, slecht met Opera. Met name de integratie met Google Documents gooit bij die laatste roet in het eten.