vrijdag 30 december 2011

Fietsen door de Hoeksche Waard

Deze week had ik lekker een weekje vrij, dus konden er wat fietstochtjes in de buurt gemaakt worden.

Dinsdag was een grijze dag, droog, en er stond weinig wind. Een prima gelegenheid om de Kerstdiners er weer af te fietsen! En met een temperatuur van een graad of acht kon dat zelfs in een korte broek. Dinsdag heb ik het hierna weergegeven rondje gefietst.

Rondje Barendrecht - Hoeksche Waard

Grotere kaart weergeven     Download gpx bestand
De rit duurde ongeveer tweeeneenhalf uur. Hoewel het dus niet echt koud was, was ik na afloop toch een beetje verstijfd door de "kou". Afstand: 71,8 km, gem. snelheid: 29,7 km/u.

Vrijdag stond er wat meer wind, was de zon regelmatig te bewonderen maar viel er helaas ook regelmatig een buitje. Het was weer acht graden, dus wederom korte-broeken-weer. Met de ervaring van dinsdag in het achterhoofd koos ik er dit maal voor een kleiner rondje te fietsen:

Klein rondje Barendrecht - Hoeksche Waard

Grotere kaart weergeven     Download gpx bestand
Hoewel er af en toe dreigende luchten voorbij dreven, bleef het onderweg vrijwel droog. Waarschijnlijk heb ik een beetje tussen de buien door gefietst want plaatselijk was het wegdek kletsnat. Onderweg ben ik even afgestapt voor een foto:

Buiige luchten
Afstand: 42,2 km, gem. snelheid: 29,4 km/u.

Al met al was het weer een genot om door de ruime en rustige Hoeksche Waard te fietsen!

Km. stand: 11.006

4 opmerkingen:

 1. Ha Hans,

  Als ik je blog zo lees ben je rijp voor een Quest, heerlijk door weer en wind in tshirt en korte broek. Vanuit de Heinenoordtunnel linksaf is ook een heel mooi stuk om te fietsten langs de Maas, en het golfterrein.

  Groetjes Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Cor,

  Je hebt gelijk, dat stuk langs de Oude Maas is ook een mooie route. En lekker droog en warm in een Quest fietsen lijkt me ook wel wat. Ik gebruik de trike echter voornamelijk voor mijn woon-werkverkeer, en de route die ik dan afleg is niet helemaal geschikt voor een VM. Maar wie weet komt het er nog eens van.

  Groetjes Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hans,

  Via de blog van Quest 342 kwam ik op jouw blog terecht. Leuk om te lezen dat er nog meer mensen zijn die met een "open ligger" forenzen. Als je al die blogs zou geloven, dan lijkt het wel of iedereen met een Quest rijdt.

  Ook mijn ww-route is niet echt VM-geschikt. Ik heb een Mango gehad, maar nu rijd ik al weer een paar jaar met mijn Rans' Stratus XP mijn ww-tochtjes. Ik heb net als jij gekozen voor een fiets waar ik relaxt mee kan rijden. Mijn fiets lijkt uiterlijk helemaal niets op een trike, maar het is wel een fiets om heerlijk ontspannen mee te fietsen. Mocht je toch iets harder willen, dan is dat ook geen probleem. Snelheden boven de 30 zijn goed te doen en ook langere tijd.

  Mocht het glad zijn of als er sneeuw ligt, dan heb ik nog de beschikking over een iets oudere Optima Rhino Trike. Niet zo mooi als jouw fiets, maar wel efficiënt.

  Mijn eigen blog gaat echter over mijn "langere tochten fiets": de Carbon Thys 209 Rowingbike.

  Mocht je het leuk vinden, neem dan maar eens een kijkje.

  Groeten, @Wim_iRow

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wim,

  Mijn indruk is dat de VM'ers ten op zichte van de overige liggers bovengemiddeld actief zijn op het blog front. Bloggende trikers zijn in ieder geval behoorlijk zeldzaam.

  Zo'n Rans' Stratus XP ziet er wel relaxed uit! Zelf heb ik destijds op het punt gestaan via Marktplaats tweedehands een Optima Rhino aan te schaffen. Helaas viste ik toen net achter het net. Ik zal binnenkort 'ns een kijkje nemen op je blog!

  Groeten Hans.

  BeantwoordenVerwijderen

Deze blog wordt goed weergegeven met Google Chrome, Mozilla Firefox en MS Edge, minder goed met MS IE, slecht met Opera. Met name de integratie met Google Documents gooit bij die laatste roet in het eten.