zaterdag 19 februari 2022

Verkocht


ICE Vortex 1 - 700 ligfiets trike met een 28 inch achterwiel, en twee 20 inch voorwielen met schijfremmen. Kettingbladen voor: 30-39-50, cassette: 9sp 12-25.

Veel informatie over deze trike, de specificaties, het onderhoud en het gebruik is via de diverse tabbladen op deze blog te vinden.

De trike is van september 2010. Tot corona fietste ik 3x per week met deze trike naar mijn werk (enkele reis 32 km), ongeveer 8 à 9 duizend km/jaar. De kilometerstand is nu ca 85.000 km.

In de loop van de tijd is een groot deel van de onderdelen vervangen, waaronder belangrijke ondelelen als het hoofdframe (2020) en achterframe (2016). De zitschaal heeft de maat medium, en is voorzien van een Ventisit kussen. In 2019 is de zitschaal gerepareerd. Zonder kussen is dat duidelijk zichtbaar, met kussen zie je er niets van. De trike is in principe vouwbaar, maar de hendel om dit soepel uit te voeren ontbreekt. De gemonteerde kettingbuizen bieden geen goede ondersteuning voor het opvouwen van de trike. De trike is ingesteld op iemand met een lengte van 184 cm en binnenbeenlengte 92 cm. Dit is aan te passen.

De trike is uitgerust met tasdragers, spatborden, twee koplampen (B&M Cyo 80 Lux) en een achterlicht (B&M Secula). De verlichting werkt op 2 sets Nimh batterijen, 1 set per koplamp, het achterlicht is om te schakelen tussen deze twee sets. Ant+ sensoren voor trapfrequentie en snelheid zijn ook aanwezig. De gemonteerde banden zijn nog zo goed als nieuw.

Ondanks zijn leeftijd en kilometerstand verkeert de trike naar mijn mening in goede staat.

De trike is 8 maart 2022 via Marktplaats verkocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deze blog wordt goed weergegeven met Google Chrome, Mozilla Firefox en MS Edge, minder goed met MS IE, slecht met Opera. Met name de integratie met Google Documents gooit bij die laatste roet in het eten.